Bäddsoffor

Vilken möbel anser du vara den viktigaste i ditt hem? De flesta skulle nog svara sängen, köksmöbeln eller soffan, eftersom åtminstone de två första av dessa är nödvändiga för ett fungerande vardagsliv. Du måste ha någonstans att sova, och någonstans att sitta och äta maten. Men, visst känns det också ganska viktigt att få koppla av i en skön soffa efter avslutad arbetsdag.

Bor du trångt kan det ibland vara svårt att få plats med både säng och soffa, och då kan du istället välja en bäddsoffa. Det finns de som anser att bäddsoffor är tunga och lite tråkiga möbler, som kanske inte lever upp till de höga kraven på komfort, vare sig som soffa eller säng. Så kanske det såg ut för några år sedan, men med dagens utbud av bäddsoffor kan du få både design och komfort i toppklass. Man kan gott säga att det enda som skiljer en billig bäddsoffa från en vanlig soffa är funktionen som säng.

Många av de soffor och soffgrupper du kan köpa idag, har också en variant som är bäddbar.

Det betyder att du kan möblera helt efter din egen smak, och enligt den inredningsstil du gillar, även om du har behov av en soffa som fungerar både som soffa och säng. När det gäller komforten har utvecklingen gått snabbt framåt. Bäddsoffor kan vara uppbyggda på olika sätt, och du kan välja den sängtyp som passar dig bäst. Dessutom kan du, med vissa modeller av bäddsoffor, välja den madrass som ger just dig den bekvämaste sängen. Du behöver, med andra ord, inte göra avkall vare sig på design eller komfort. Och, du måste naturligtvis inte bo trångt för att välja en bäddbar soffa. Det är en mycket flexibel och användbar möbel, som fungerar som praktisk extrabädd i vilket hem som helst. Du kan själv få en praktisk sängplats, där du annars inte har rum för en säng, och du kan också ha en lättåtkomlig extrabädd för övernattande vänner. Många av bäddsofforna har också praktisk förvaring av sängkläder, vilket gör att du med några enkla handgrepp snabbt förvandlar soffan till nattens skönaste säng.

Bäddsoffor finns i en mängd former, med klädsel i olika material, färger och mönster.

Utbudet av bäddsoffor är lika brett som för vanliga soffor, och du kan hitta allt från den klassiska modellen av bäddsoffa, till bäddbara hörnsoffor eller fåtöljer. Om du föredrar en hörnsoffa framför en vanlig tresitsig soffa, är det alltså inte ett hinder för att skaffa en bäddsoffa. Oavsett smak och stil kan du hitta den perfekta bäddsoffan för ditt hem eller ditt fritidshus. I det stora utbudet finns allt från moderna, stilrena bäddsoffor till bäddbara soffor i lantlig, romantisk stil. Och naturligtvis ett mycket stort antal bäddsoffor i modeller emellan dessa två ytterligheter.

Här, på nätet, kan du se hela sortimentet, och du har det samlat på din skärm. Du behöver inte resa runt till olika möbelvaruhus för att hitta den perfekta bäddsoffan. Här får du också en klar överblick över utbudet och kan enkelt jämföra olika soffor, både vad gäller design, funktion och inte minst pris.