Sittplatser kan vara ett stort problem när det kommer gäster. En eller två gäster ställer sällan till några problem. De brukar få plats på stolar eller i soffan. Om det däremot är dags för födelsedagskalas, julfirande eller någon annan tillställning där det kommer många på besök kan det bli större problem. Vissa har massor av stolar stående i källaren eller förrådet, men många av oss saknar den typen av möbellager.

För att få fler sittplatser, och samtidigt ha en möbel som kan stå framme även till vardags, kan det vara en god idé att skaffa en eller flera fotpallar. De finns i mängder av modeller, är fina, smälter in i så gott som vilken inredningsstil som helst och går dessutom att använda som sittplats när gästerna dyker upp. Vissa fotpallar kan vara hårda, men andra kan vara lika bekväma som en vanlig stol.

Hur ska du då tänka när du ska välja fotpallar till ditt hem? Först och främst måste du förstås titta på resten av ditt hem. Vilken inredningsstil gillar du? Hur ser ditt hem ut i övrigt? Vad skulle passa in i ditt vardagsrum, eller det rum där du har tänkt placera fotpallen? Detta är frågor som kort sagt är A och O för ditt val av fotpall. Andra frågor som du också behöver svara på är hur mycket pengar du kan tänka dig att lägga ut för denna inredningsdetalj, och även vilket material du är ute efter. Fotpallar finns i alla möjliga storlekar, material och former, och det är bara din smak och din plånbok som sätter gränserna.

Vart vänder du dig då när du vill ha en eller flera fotpallar till ditt hem? Du kan förstås gå till IKEA, Jysk eller någon annan välkänd butikskedja som finns i de flesta svenska städer, men du kan lika gärna söka runt på nätet, där det finns en lång rad webbutiker som säljer fotpallar. Du kan på så sätt hitta något mer unikt, och chansen är också att du kan göra ett riktigt fynd eftersom du kan sitta och jämföra priser innan du slår till och köper något.

Det finns enkla fotpallar av trä, fotpallar av trä klädda med tyg och stoppning, fotpallar av plast, ja det finns en lång rad olika modeller, och många av dem är otroligt fina. Det gäller helt enkelt att du funderar över vad som skulle passa bäst i just ditt hem. Om du har tänkt använda fotpallen som extra sittplats vid behov är det givetvis även viktigt att du väger in detta i helhetsbilden när du ska välja bland alla fotpallar. Det är förmodligen inte många som tycker att det är lika bekvämt att sitta på en fotpall av hård plast, som att sitta på en pall av stoppat tyg. Det gäller helt enkelt att väga in både den estetiska biten och den praktiska biten när du väljer ut en fotpall som ska få flytta in i ditt hem. Det är inte en enkel uppgift, men du kommer snabbt att inse vilken användbar liten möbel fotpallen är.