Gästsängar

När du flyttar in i ett nytt hem och funderar på vilka möbler du behöver införskaffa, står förmodligen inte gästsängar högst upp på listan. Troligtvis finns inte den punkten med på listan överhuvudtaget. Ganska snabbt när du har flyttat in kommer du dock att inse att du faktiskt har väldigt stor nytta av en extrasäng, eller kanske till och med flera gästsängar. Redan vid flytten kan du få användning för dem, eftersom du kanske har vänner eller släktingar som hjälper dig att flytta. Om de inte bor alldeles i närheten kanske de behöver någonstans att sova, och det vore ju synd om de skulle behöva boka in sig på hotell när de kommer för att hjälpa dig. Om du då ser till att ha några gästsängar så kan ni enkelt ställa upp dem på kvällen, så slipper ni krångla med att leta rätt på annat boende.

gastsang5

Naturligtvis är det inte bara i samband med flytten du kommer att få användning för dina gästsängar. Antagligen kommer dina vänner och familjemedlemmar att vilja hälsa på dig efter flytten för att se hur du har det, och de kommer troligtvis att besöka dig med jämna mellanrum. Om du har barn kommer de naturligtvis att vilja ha kompisar som sover över lite då och då, vilket naturligtvis är väldigt roligt. Det kommer, som du ser, att komma en rad tillfällen när dina gästsängar kommer att komma till användning.

En stor fördel med gästsängar är att de är väldigt billiga i inköpspris. Det finns förstås många olika modeller att välja mellan, och prisskillnader förekommer givetvis, men de billigaste sängarna kostar inte mer än 400-500 kronor, och det går alldeles utmärkt att sova i dem, trots att de är så billiga. Vill du ha en gästsäng som kan stå framme även när den inte används, som till exempel en dagbädd, så finns det naturligtvis sådana också, även om du då får gräva något djupare i plånboken. För mellan 1000 och 2000 kronor kan du vanligtvis hitta en riktigt fin dagbädd, som också är riktigt bekväm att sova i.

Oavsett vad du har för budget att hålla dig till kommer du med andra ord att kunna hitta gästsängar som passar. När du har införskaffat dessa behöver du aldrig tveka när vänner eller släktingar frågar om de kan komma och övernatta. Dyra hotellnätter blir ett minne blott, och du får mer tid med dina nära och kära när de kommer på besök. Detta kommer givetvis att uppskattas av både dem och dig, och du kommer snabbt att inse att gästsängen var en klok investering.

Om du vill att din gästsäng ska vara extra bekväm kan du välja att köpa en extra bekväm madrass till den. Det finns en lång rad olika alternativ även när det kommer till madrasser, och här kan du fundera över sådana saker som fasthet, tjocklek och pris när du väljer vad du vill ha. Är det främst barnen och deras kompisar som ska använda sängen krävs kanske ingen större fasthet, till skillnad från när en vuxen och tyngre person använder sängen.