Hallmöbler

Hallen kan sägas vara husets, eller lägenhetens, skyltfönster eftersom det är här både gäster och familjen får det första intrycket av hemmet. Hallen är tyvärr också det rum som anses som ofta mest svårstädade rum. Här kommer vi in med smutsiga skor och slänger ifrån oss både kläder, skor och småsaker. Istället för att ge ett välkomnande och trivsamt bemötande blir intrycket allt som oftast istället kaos. Men, med rätt hallmöbler kan detta kaos oftast vändas till en lättstädad och välstrukturerad hall.

Vad som är rätt hallmöbler avgörs både av hallens storlek och planlösning, och av familjens behov. I en trång hall väljer du med fördel hallmöbler i mindre format, och gärna hallmöbler som är extra flexibla. Möbler som går att fälla ihop, flytta eller hänga på väggen utnyttjar den lilla ytan på ett maximalt sätt. Ett vägghängt hallbord, eller hyllor som sätts upp på väggen, stjäl ingen golvyta alls, men ger ändå en massor av förvaring.

 

Alla hem har sina förutsättningar, och det gäller naturligtvis också hallen. Du väljer själv vilka hallmöbler som fungerar bäst i just ditt hem. Förvaring för kläder och skor behöver alla, men förvaringen kan lösas på många olika sätt.  Du kan använda allt från vanliga garderober och byråar till sko- och hatthyllor, klädställningar eller hela hyllsystem.

 

Eftersom hallen är det rum man först kommer in i och som ger dina gäster ett första intryck, ska inredningen inte enbart vara funktionell. Du vill givetvis också skapa en välkomnande och trivsam miljö, där både gäster och familj känner sig välkomna. Med det breda utbudet av hallmöbler är det inga problem att hitta något som passar in, oavsett hur du inreder hemmet för övrigt. Det spelar ingen roll om du gillar en stilren och modern inredning, eller inreder i en klassisk, lantlig, eller romantisk stil eller om du hellre inreder ditt hem i den tuffa industristilen. Det finns med största sannolikhet hallmöbler som motsvarar dina önskemål både vad gäller design och funktion. Ett stort utbud av möbler och inredningsdetaljer gör det möjligt att inreda hallen på ett personligt sätt, samtidigt som du ger alla familjens medlemmar möjlighet att hjälpa till att hålla ordning.

 

Vare sig hallen är stor eller liten ska den rymma förvaring för hela familjen, och du väljer själv om lösningen är hela förvaringsmöbler, hyllor eller lådor. Många vill ha en bänk, pall eller stol i hallen, och kanske en spegel för en sista koll innan man går ut. Även belysningen är viktig, och kanske extra viktig i den lilla, trånga hallen. Hallar saknar ofta fönster och är därför ganska mörka. Här kan smart placerad belysning faktiskt göra underverk. Ljus skapar rymd, och även den lilla hallen kan kännas betydligt större med rätt placerad belysning.

 

Saknar du idéer till hur du ska kunna skapa ordning i kaoset i din hall, kan du titta på det stora utbudet av hallmöbler här på internet. Här har du hela sortimentet på ett och samma ställe, och du kan hämta massor av inspiration för att skapa en välkomnande och lättstädad hall.