Skötbord

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer ett skötbord till familjens nyaste medlem. Med ett bra och funktionellt skötbord blir blöjbytet så mycket trevligare.

För att ha uppsikt över babyn hela tiden är det viktigt att det finns plats för förvaring av allt man behöver, och för förälderns bekvämlighet spelar också arbetshöjd och arbetsställning stor roll. Dessutom måste du ta hänsyn till utrymmet när du väljer skötbord. Finns det gott om plats kan du lägga fokus på att välja ett skötbord som passar in i inredningen, eller som känns funktionellt och praktiskt.

Har du en begränsad golvyta får du kanske planera lite extra och tänka lite smartare för att få en bra och funktionell skötplats. På den lilla ytan kan ett väggskötbord vara en bra lösning, eftersom det inte stjäl någon golvyta alls. Det finns också praktiska skötbord som hängs, eller ställs, över badkaret eller sängen, och som också passar utmärkt för den lilla lägenheten.

Ett väggskötbord behöver inte vara så tråkigt som det låter. Det finns massor av olika modeller, med mer eller mindre förvaring och i många olika designer. Du kan få ett skötbord som är speciellt designat för att smälta in i en modern inredning, eller ett som passar perfekt för det vita, lantliga hemmet. Naturligtvis finns det också skötbord för andra inredningsstilar, så oavsett smak och stil kan du vara säker på att hitta ett bra skötbord som passar in i hemmet.

När det gäller golvskötborden är utbudet, om möjligt, ännu större. Här kan du välja allt från stora rejäla skötbord, i olika modeller, till nätta bord med hjul, för en flexibel möblering och arbetsplats.

Precis som modellerna är många, finns skötborden också i flera olika material och inte minst i olika färger och mönster. Du har möjlighet att möblera med ett skötbord som smälter in i den övriga inredningen eller ett som sticker ut och verkligen blir pricken över i.

Många olika faktorer kan spela in i valet av skötbord, men det som står allra högst upp är naturligtvis säkerheten. Kanter på skötbädden hindrar barnet från att falla ner, och för att du hela tiden ska ha babyn under uppsikt är det också nödvändigt att du har allt du behöver nära till hands. Här kan du välja ett skötbord med gott om förvaring, eller kanske själv sätta upp hyllor om du vill ha en mer flexibel lösning. Huvudsaken är att du inte behöver lämna babyn ensam på skötbordet för att komma åt blöjor, tvättlappar eller annat.

Att bli förälder är bland det största som händer i livet, och det är därför helt naturligt att man lägger stort fokus på att inreda barnets plats i hemmet. Vilka val man gör, och hur man inreder barnets första hörna eller rum är naturligtvis helt individuellt, och det gäller också hur mycket pengar man kan, eller vill, spendera på de första nödvändiga möblerna. Det finns skötbord för alla behov, och faktiskt också för alla plånböcker. Du kan välja ett billigt skötbord och ändå få en bra skötplats, eller lägga mycket pengar på ett lyxigare skötbord.