Soffor

Hör du också till den stora skaran som brinner för hus och hem? Inredning är hett, och det vittnar inte minst alla inredningsmagasin och Tv-program i ämnet om. Vi målar, tapetserar och inreder som aldrig förr, och det enorma intresset har också fört med sig ett allt växande sortiment av både möbler och inredningsdetaljer. Helt fantastiskt, tycker vi förstås, som älskar att möblera och dekorera. Men, det stora utbudet kan också göra att valen blir svåra. För, om du hittar tio soffor du skulle kunna tänka dig att ha, är det betydligt svårare än om det bara finns en enda som kan duga.

 soffa5

Men, även om det kan vara svårt att välja, är det naturligtvis positivt att det finns mycket att välja på. Det gör att alla, oavsett smak och stil, kan hitta den perfekta soffan till sitt hem, utan att behöva kompromissa.

Gillar du stora, inbjudande soffor, där hela familjen lätt får plats för kvällens mys, kommer du inte att bli besviken. Stora soffor är den stora trenden just nu, och du kan hitta dem i en mängd olika modeller och utföranden. En del av dessa soffor kommer som lösa moduler, så att du kan bygga ihop din soffhörna exakt efter dina egna behov och önskemål. En skräddarsydd soffa kan väl aldrig vara fel. Men, naturligtvis kan du också välja soffor i mer klassiska modeller, som en tresitsig soffa med ett par sköna fåtöljer, eller en tre- och en tvåsitsig soffa för många sittplatser.

Vilken, eller vilka soffor som är bäst, beror på många olika faktorer. Hur rummet ser ut, och hur stort det är har förstås en ganska avgörande betydelse. Hur du har tänkt att soffan ska användas spelar också stor roll. Men det som till sist helt avgör valet är förstås din egen personliga smak. Du måste tycka om den tygsoffa du väljer, tycka att den är vacker och att den passar in. Och så ska den givetvis ha stor komfort och vara skön att sjunka ner i när du behöver en stunds avkoppling.

Soffor kan användas i många olika rum och sammanhang. Ska soffan användas dagligen, vid tv:n, eller för familjens samvaro, är det förstås extra viktigt att den verkligen är skön. Soffan som står i sovrummet, hallen eller i ett rum där den sällan används, måste kanske inte ha samma sittkomfort, utan välja med andra faktorer i tankarna.

Kanske behövs en extra sovplats och då är bäddsoffan ett bra val. Soffa på dagen och säng på natten, är också den ultimata soffan för den lilla lägenheten. Det fanns en tid när en bäddsoffa var en ganska tråkig möbel, som visserligen fungerade som nattbädd, men sällan var bekväm som sittplats. Dagens bäddsoffor skiljer sig inte från vanliga soffor, mer än genom sin funktion som bädd. En bäddsoffa är precis lika bekväm, och också lika snygg, som en vanlig soffa, med den skillnaden att den till kvällen snabbt och enkelt förvandlas till en säng, som också den är skön och bekväm. Ett perfekt val för den trångbodde, eller för den som ofta har nattgäster.